Gambia: de perfecte winterbestemming? 10 redenen om de ‘lachende kust van Afrika’ te ontdekken!

Julie Docsterd,
06-08-2024
Droom je van een winter met aangenaam warme temperaturen? Dan kan je maar beter naar het zuiden trekken. Gambia zou dan wel eens een goede keuze kunnen zijn. Het land, dat onder Senegal ligt, is nog grotendeels miskend… de ideale gelegenheid om het eens te belichten!
Gambia Images
© Gambia Images

1.      Het klimaat!

Gambia heeft  van november tot mei een droog en zonnig klimaat, met temperaturen tussen de 25 °C en 35 °C.

2.      Tijdzone

Met slechts een uur tijdsverschil met België en een vlucht van 6 uur, zal een reis naar Gambia je waarschijnlijk niet meteen een jetlag bezorgen!

Gambia Images
© Gambia Images

3.      Droomstranden

De stranden van Gambia, van Paradise Beach tot Kololi Beach, bieden een hemelse omgeving om te ontspannen en de zonsondergang te bewonderen. Een ritje te paard langs deze stranden in de avondschemering is een niet te missen ervaring!

4.      Warm onthaal

Gambia heeft de bijnaam ‘Lachende kust van Afrika‘ en staat bekend om de vriendelijkheid en warmte van zijn inwoners.

5.      Natuurlijke rijkdom

De natuur in Gambia is een paradijs om te ontdekken, met onder andere mangroven en natuurreservaten zoals Abuko. Als je houdt van flora en/of fauna, kom je hier zeker aan je trekken!

Gambia Images
© Gambia Images

6.   Uiteenlopende activiteiten

Gambia biedt een waaier aan activiteiten: van vissen tot fietsen, maar bijvoorbeeld ook kajakken en zwemmen.

7.    Gastronomie

Gambiaanse specialiteiten zijn spek naar de bek van fijnproevers, die kunnen smullen van gerechten als domoda, benachin en yassa. Verse vis, recht uit de Atlantische Oceaan, zal weten te verleiden. De zeevruchten zijn uitzonderlijk, net als de verscheidenheid aan opties voor vegetariërs en veganisten.

Gambia Images
© Gambia Images

8.  Eclectisch cultureel erfgoed

De culturele rijkdom van Gambia wordt tastbaar in de tradities, muziek en dansen van de verschillende etnische groepen. Van traditionele dorpen tot lokale markten: probeer ook eens om de toeristische trekpleisters te ontvluchten om de lokale gebruiken te ontdekken!

Gambia Images
© Gambia Images

9. Betaalbare bestemming

Gambia wordt ook geprezen om zijn betaalbaarheid, met accommodatie, maaltijden en activiteiten tegen scherpe prijzen, waardoor een langer verblijf in de winter bijzonder aantrekkelijk is.

Gambia Images
© Gambia Images

10. Veiligheid en eenvoudige communicatie

Gambia is een veilige bestemming met een stabiele politieke toestand. Met Engels als voertaal is interactie met de lokale bevolking gemakkelijk, wat je ervaring als bezoeker verrijkt.