Florence onthult een verborgen paradijs in de Belgische Ardennen: een escapade met watervallen en kastelen!

Florence Brigode,
14-08-2024
Met wandelschoenen in de koffer en zwembak in de rugzak trokken we naar Malmédy. Dit soort kleine escapades, daar houden we van! Op naar het My Hotel, vlakbij het centrum van de stad.
ardenne
© WBT - JL Flemal

We kwamen rond de middag aan in de streek: we hadden om te beginnen een wandeling gepland. Onze keuze? Het Bois de Bayehon, dat ons naar de gelijknamige Cascade bracht (de op één na grootste waterval van het land). Zeggen dat we ons in het zweet gewandeld hebben, is een understatement: 10 km met een hoogteverschil van 323 meter en een brandende zon die ons vergezelde… Maar het was de inspanning waard: het water kabbelde door de bossen en het landschap was magisch.

ardenne
© Florence Brigode ©

Selfie met een hert!

We hoefden niet lang te rijden om het elegante, kubusvormige silhouet van het hotel voor ons te zien verrijzen. Na een foto met het hert dat voor de ingang troont (we zitten hier midden in de Ardennen!), ontdekten we onze kamer. Elegantie en ruimte zijn hier de sleutelwoorden. Het imitatiemarmer aan het hoofdeinde van het bed en de enorme douche zijn ook het vermelden waard.

ardenne
© WBT - Vincent Ferooz

Feest op ons bord!

Voor het diner dronken we eerst iets in de bar van het hotel: eindelijk ontspanning. We schoven voor het diner onze voeten onder tafel op het terras: het 3-gangenmenu werd meteen geserveerd. Ceviche van pollak, geroosterde eendenborst en een creatie van kersen en frambozen als dessert. De wijnselectie was subliem: het water liep ons in de mond! Na het diner maakten we een ontspannen wandeling naar het centrum van Malmédy, waar we flaneerden bij de zonsondergang.

ardenne
© WBT - Vincent Ferooz

Na het ontbijt besloten we te ontspannen in de thermen: de wellnessruimte is licht en luchtig. Ik zwom een paar baantjes terwijl mijn man genoot van de warmte van het solarium. De sauna en hamman waren gewoon perfect.

Een kasteel als uit een prinsessensprookje

We vertrokken vanaf het My Hotel om Kasteel van Reinhardstein  te bezoeken. Van aan de parking is het nog een heel eind naar beneden, dus wees voorbereid. Maar daar lag het, in de kom van de vallei. Ik vond het geweldig om de curiosa uit een ander tijdperk te bewonderen die de kamers van het kasteel sieren. Maar mijn favoriete plek was de kleine tuin met medicinale planten.

ardenne
© Florence Brigode ©

We begonnen aan onze tweede wandeling vanaf het kasteel (over het pad dat naar de parkeerplaats leidt): 6 km en 306 meter stijgen deze keer. Een pittige wandeling, maar het landschap maakt het de moeite waard. De vallei van de Warche is prachtig. We genoten van het panorama vanaf de ‘Nez de Napoléon’-rots en van een adembenemend uitzicht op het machtige fort van Reinhardstein. De wandeling eindigt bij het meer van Robertville en zijn enorme stuwdam. Een wandeling tussen wild water en steile paden die je niet snel zal vergeten!

ardenne
© WBT - Pierre Pauquay