Het ongelooflijke ‘Five Flower Lake’: één van de meest heldere meren ter wereld!

Julie Docsterd,
19-08-2024
Ben je op zoek naar een meer waarin het water zonder overdrijven kristalhelder is? Dan is het ‘Five Flower Lake’ precies wat je zoekt! Het slechte nieuws is dat het niet bij de deur is...
5 flowers lake
© adobe

Het ‘Five Flower Lake’, dat verscholen ligt in de Jiuzhaigou-vallei in de Chinese provincie Sichuan, is een waar natuurspektakel. Met tinten die variëren van turquoise tot smaragdgroen is dit één van de mooiste meren ter wereld. De kleurenpracht is te danken aan een unieke combinatie van plantengroei onderwater, calciumcarbonaatafzettingen en het zuivere water.

Een geologisch wonder

Het ‘Five Flower Lake’, of Wuhuahai, wordt omringd door besneeuwde bergen en weelderige bossen. In het kristalheldere water kan je boomstammen op de bodem zien liggen. In de herfst zorgen de bladeren van de bomen rond het meer voor rode en gouden accenten, wat het panorama nog spectaculairder maakt!

Een beschermde site

De site, die in het natuurreservaat Jiuzhaigou ligt en op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, heeft een bijzonder rijke en gevarieerde fauna en flora, waaronder reuzenpanda’s en goudapen.