Ontdek de regio Famenne-Ardenne te voet of met de fiets

Julie Docsterd,
14-09-2024
Of je nu een fervent wandelaar bent of eerder een fietsliefhebber, de regio Famenne-Ardenne heeft alles in huis om de meest veeleisenden onder jullie te verleiden met heel wat specifieke routes.
famenne-ardenne
© MFTA

Als er één streek is in ons land die goed bewaard gebleven is, gelegen in een overvloed aan natuur en altijd een genot is om te ontdekken of te herontdekken, dan is het wel de regio Famenne-Ardenne. Naast de prachtige valleien die gedurende duizenden jaren gevormd zijn door de Lesse en de Ourthe, beschikt de regio ook over pittoreske dorpjes, betoverende kastelen, mysterieuze grotten, ontelbare musea en een netwerk van wandel- en fietspaden die ervoor zorgen dat je dit deel van het land op je eigen tempo kan ontdekken, of het nu met de kinderen is of met een groep volwassenen.

14 wandelroutes

famenne-ardenne
© MTFA_MARCHE

Of je nu wil gaan voor een wandeling rond Houyet, Rochefort, Marche-en-Famenne, Hotton, Beauraing of Nassogne, het Maison du Tourisme Famenne-Ardenne heeft maar liefst 14 wandelroutes uitgestippeld die je door enkele van de mooiste dorpjes van Wallonië leiden, door bossen, wouden en adembenemende landschappen. Variërend in lengte van iets meer dan 2 km tot 8 km, met moeilijkheidsgraden van makkelijk tot gemiddeld, zijn deze wandelingen even geschikt voor ervaren wandelaars als voor gezinnen die even op adem willen komen.

Om de brochure met daarin de 14 wandelroutes te downloaden, klik je hier.

7 fietsroutes

famenne-ardenne
© MFTA

Het Maison du Tourisme Famenne-Ardenne stelt ook 7 fietsroutes voor met een lengte variërend van 12 tot iets meer dan 24 km. Ook hier zijn verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor iedereen zijn gading kan vinden. Enkele hoogtepunten langs deze fietsroutes zijn het Castel Saint-Pierre park in Beauraing, het megalietenmuseum in Wéris, de drie menhirs in Oppagne, de grotten en de Commonwealth oorlogsbegraafplaats in Hotton, de Saint-Étienne kerk in Waha en de Saint-Monon brouwerij. En dat zijn nog maar een enkele van de talloze verrassende plekjes die je onderweg kan ontdekken!

Om de 7 toeristische fietsroutes te downloaden, klik je hier.