De ergste gedragingen op het vliegtuig!

Julie Docsterd,
18-08-2024
Hun persoonlijke ruimte is voor de Fransen heilig, ook op 10.000 meter hoogte. Volgens een studie van KAYAK.fr vond 92 % van de Franse reizigers deze zomer ‘manspreading’ onaanvaardbaar! Wasda? We vertellen je er alles over! En we durven wedden dat de mening van de Belgen ongeveer dezelfde is.
snoring man plane
© adobe

‘Manspreading’ is de neiging van sommige mannen om met hun benen open te zitten en daardoor geen rekening te houden met de persoonlijke ruimte van anderen! En dat zint de bevraagde Fransen helemaal niet! Bovendien keurt 87% van hen het af dat passagiers hun voeten op de zetel voor zich leggen of tegen de schouders van een vreemde leunen. Begrijpelijk… Bovendien vindt 83% het verkeerd om meer dan één zetel in te nemen!

Properheid en hygiëne: daar valt niet over te discussiëren!

Netheid op de vlucht blijft van het uiterste belang voor onze zuiderburen. 90% van de Fransen vindt het onaanvaardbaar om te hoesten of niezen zonder de mond te bedekken en 88% keurt neuspeuteren af. Puistjes uitknijpen wordt door 86% van de mensen scheef bekeken, terwijl 78% van de ondervraagden tegen nagelknippen aan boord is. Flossen wordt door 70% van de respondenten ook afgekeurd.

Vriendelijkheid naar het boordpersoneel toe: een prioriteit

Beleefdheid naar het boordpersoneel toe is van het grootste belang voor Franse reizigers. 90% vindt het respectloos om onbeleefd te zijn tegen de crew en 85% vindt het onbeleefd om geen “tot ziens” of “bedankt” te zeggen bij het verlaten van het vliegtuig. Bovendien vindt 91% van de Fransen het onaanvaardbaar om afval achter te laten.