Deze nieuwe vorm van kamperen zorgt voor een buzz!

François Piette,
22-09-2024
Kamperen is een geweldig sociaal gebeuren, dat leuk en niet duur is. Volgens sommigen is dit ronduit een manier van leven! Mooi, maar is dit met het geschreeuw van kinderen die in het zwembad springen en rondrennen, echt de ideale plek om je vakantie door te brengen als je alleen of met z'n tweeën gaat?
camping
© Scott Goodwill

Op deze vraag speelt de nieuwe trend in: kindvrij kamperen! Inderdaad, “adults-only” campings zijn de laatste jaren een echt succes, vooral in Groot-Brittannië!

Hoewel de trend aan deze kant van het Kanaal nog in de kinderschoenen staat (Frankrijk zou ongeveer twintig campings van dit type hebben), maakt hij deel uit van een bredere beweging om de kampeermarkt te segmenteren. Steeds meer campings specialiseren zich, of het nu gaat om naturisme, paardrijden of zelfs westerns! Deze diversificatie speelt in op een groeiende vraag naar gepersonaliseerde ervaringen en privacy.

Minder kinderen, meer rust in je hoofd?

Dit fenomeen maakt ook deel uit van een maatschappelijke context waarin kinderen steeds minder openbare ruimte innemen, simpelweg omdat de samenleving vergrijst! Volwassenen, die steeds meer op zoek zijn naar rust, worden almaar minder tolerant voor de aanwezigheid van de jongsten in bepaalde ruimtes, zowel in restaurants, vliegtuigen of in dit geval, op campings.