De mooiste dorpjes van Wallonië in feeststemming

Julie Docsterd,
26-08-2024
Het minste wat je kan zeggen is dat het niet aan evenementen en animatie ontbreekt in de 33 mooiste dorpjes van Wallonië. En da’s een drukke agenda die het overlopen waard is!
village belgium
© Rita Photographie

Tussen de maanden maart en oktober maken de mooiste dorpjes van Wallonië zich op om je te verwelkomen voor een wandeling, een feestelijke avondactiviteit, een concert of animatie voor de kleinsten.

De ‘wandelingen‘ of ontdekkingswandelingen langs de GR wandelpaden zijn bijvoorbeeld de perfecte manier om de delen van de ‘Grand Tour’ van de mooiste dorpjes van Wallonië te ontdekken. Trek je wandelschoenen aan, ga naar het startpunt van de dag en laat je leiden langs de bewegwijzerde paden. Op 7 september kan je bijvoorbeeld naar Soiron voor een wandeling van 21 km naar Limbourg, of op 19 oktober naar Ragnies, waar je getrakteerd wordt op een route van 15,8 km naar Barbençon.

village belgium
© Rita Photographie

In kerken, opmerkelijke pleinen of eeuwenoude gebouwen… de 33 mooiste dorpen van Wallonië weten ook hoe ze je moeten ontvangen voor een concert. Op 28 september is het dorp Soulme het decor voor een groots feest waar jachthoorns en doedelzakken een hoofdrol spelen.

Village Belgium
© PB Rita Photographie

Een andere sfeer vind je in Gros-Fays (21 september) en Vierves-sur-Viroin (5 oktober), waar je een romantische wandeling kan maken door de heuvels en valleien om de grootsheid van deze twee dorpen en het omliggende platteland te ontdekken. Je kan hier en daar halt houden om naar een verhaal of een muzikant te luisteren, en genieten van de rust van deze uitzonderlijke plekken.

Om de agenda van de vele evenementen te ontdekken die het hart van de mooiste dorpjes van Wallonië doet kloppen, klik je hier.

© visit Wallonia