De herfstideetjes van Florence: het ‘Château de Namur’ is een must !

Florence Brigode,
07-10-2024
Het ‘Château de Namur’, bovenop de Citadel, is een niet missen bezienswaardigheid. Geloof me, het gebouw is fenomenaal: je kan niet anders dan onder de indruk zijn van zijn ligging, uitkijkend over de stad Namen.
château de Namur
© château de Namur

Zelfs de regen, die me bij mijn aankomst vergezelde, kon het majestueuze karakter van het kasteel niet doen vergeten. Ikzelf zag er daarentegen niet uit onder mijn muts. Het eerste wat ik deed was een bad nemen om weer helemaal op te warmen. In het warme water besloot ik wat ik ging doen. Ik was alleen gekomen, met enkel mijn laptop, om in een rustgevende bubbel te kunnen werken. Maar dat was niet het enige wat ik wou doen!

Ik besloot om naar het ‘Musée des Arts Anciens du Namurois’ (TreM.a) te trekken. Hier vind je een ongelooflijke collectie van geschiedenis en kunstgeschiedenis. Ik krijg zelden de kans om in mijn eentje door musea te dwalen, en dus genoot ik met volle teugen van dit moment. Ik werd verliefd op de collectie 16de-eeuwse schilderijen van Henri Bles. Ik had nog nooit eerder van deze historische schilder uit de Maasstreek gehoord, maar zijn werken deden me iets. Overzichtsschilderijen met zoveel detail dat elk exemplaar een aandachtige kijk verdient.

château de Namur
© château de Namur

Daarna kuierde ik door het oude stadscentrum van Namen. Met mijn paraplu onder de arm trakteerde ik mezelf op een enorme puntzak in rundsvet gebakken frieten in de Rue Saint-Jacques. Terug in het hotel trok ik naar de bar, om mijn laptop te openen en in mijn dossiers te duiken. En nu ik toch aan het werk ben, vertel ik er graag bij dat het ‘Château de Namur’ ook een ideale locatie is voor seminaries. Je vindt er verschillende conferentiezalen, volledig uitgerust en aangepast aan de noden van vandaag. Ik schrijf het liefst met mensen om me heen, in een zachte, comfortabele omgeving. Ik voelde me perfect op mijn gemak hier, met mijn cappuccino.

Uiteraard nam ik ook de tijd om te dineren in het restaurant van het hotel, dat bekend staat om zijn gastronomische keuken: ik genoot van heerlijk verse en lokale producten. Daarna kroop ik vroeg onder de wol: de lokroep van het dekbed was onweerstaanbaar. De volgende ochtend, nog voor het ontbijt, trakteerde ik mijn lichaam op een micro-workout in de fitnessruimte van het hotel. Op die manier kon ik me laten gaan aan het ontbijtbuffet zonder me al te schuldig te voelen. Een moment voor jezelf, op een plek als deze… dat is goud waard!

Meer weten over het ‘Château de Namur’

château de Namur
© château de Namur

Nos locations de vacances relatives à cet article

Vakantiehuis op Maredsous

Namen

Huis

Kamers

20 Personen

0.00 m2

€ / week

min nachten

Boerderij kruiden Folles op Maredsous

Namen

Gite

Kamers

14 Personen

0.00 m2

€ / week

min nachten