Volgens een rapport van de WHO telt India de meeste steden in deze trieste lijst. Om die lijst op te stellen, wordt er gekeken naar de grootte van de deeltjes fijnstof. De fijnste deeltjes (PM2.5) zijn de gevaarlijkste, maar jammer genoeg ook de moeilijkste om te meten. Het gemiddelde houdt daarom rekening met de grootste deeltjes fijnstof (PM10) waarvan de meting betrouwbaarder is.
Deze stad is gekend om de sterke wind die 4 maanden per jaar van noord naar zuid waait. Die wind brengt heel wat fijnstof met zich mee. De slechte luchtkwaliteit maakt buiten sporten onmogelijk en zelfs gevaarlijk. Tel daar de extreme temperaturen, die regelmatig met de 50 graden flirten, bij op en je zal begrijpen dat het leven voor de 130.000 inwoners van deze stad niet zonder gevaar is.
Ook al telt de stad meer dan een miljoen inwoners en heeft het een fascinerende eeuwenlange geschiedenis, een bezoekje aan Gwalior wordt niet aangeraden: de verbranding van fossiele brandstof en van afval zorgen voor een gruwelijk slechte luchtkwaliteit.
Met meer dan een miljoen inwoners is Allahabad de dertiende grootste stad van India. De kolencentrales, oude wagens en ontbossing zijn verantwoordelijk voor de donkere wolk die rond de stad hangt.
Riyad is de belangrijkste stad van Saoedi-Arabië en telt meer dan 5 miljoen inwoners. Jammer genoeg moeten zij leren leven met zandstormen en veel uitstootgassen van wagens en fabrieken.
Jubail is een belangrijke industriestad met iets minder dan 400.000 inwoners. Het lijdt erg onder de aluminiumfabrieken die de lucht vervuilen.