Dit zijn de 5 meest ongelooflijke ijshotels ter wereld

Julie Docsterd,
08-08-2024
Ben je geen koukleum en heb je er altijd al van gedroomd om eens een nacht door te brengen in een iglo, maar dan wel met het comfort van het hotel? Dan zijn deze 5 bijzondere locaties echt iets voor jou!

Een droom voor sommigen, een nachtmerrie voor anderen. De winter, met zijn lagen maagdelijk witte sneeuw en vrieskou die overal zijn klauwen in zet, zorgt voor schitterende landschappen. Een aantal locaties beseften dat deze omgeving die niet zou misstaan op een postkaart een grote aantrekkingskracht heeft op liefhebbers van winters weer, met als gevolg dat er bijna overal ter wereld ijshotels de deuren openden. Wij kozen er vijf uit.

1. Icehotel, Zweden

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden)

Dit Zweedse hotel is het grootste ter wereld dat is gebouwd van sneeuw en ijs. In de afgelopen 30 jaar is het telkens weer verdwenen, omdat het in de lente smelt om vervolgens in een nieuwe vorm te reïncarneren van zodra de winter terug van de partij is. Je slaapt in thermische slaapzakken, terwijl authentieke rendierhuiden je warm houden op de uitgehouwen ijsbedden. Je kan ook genieten van buitenactiviteiten, warme drankjes in de Ice Bar en verschillende expo’s van fantastische kunstwerken. Als kers op de ijstaart ligt het Icehotel ook vlakbij Abisko, één van de beste plekken ter wereld om een glimp op te vangen van het Noorderlicht.

2. Snowhotel Kirkenes, Noorwegen

Het ‘Snowhotel Kirkenes’ ligt op 8 km van Kirkenes, in de ongerepte en geïsoleerde natuur van het noorden van Noorwegen, op een boogscheut van de Russische grens. Het biedt gasten de kans om een duik te nemen in de natuur, in een magisch kader met suites die voor hun inrichting inspiratie putten uit de lokale cultuur en natuur. Nadat een door husky’s getrokken taxi je op het vliegveld afhaalt, kan je gaan vissen op koningskrabben in de fjorden, de vredig grazende rendieren begroeten, rijden op een sneeuwscooter of aan boord gaan van de AuroraExpress samen met een deskundige gids die je begeleidt bij je spreekwoordelijke jacht op het noorderlicht.

3. Hoshino Resort, Japan

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Osushi_Tokyo (@osushi_tokyo)

Dit Japanse ijshotel ligt in het ijsdorp van Hokkaido. Het opent elk jaar de deuren tussen half januari en eind februari en bestaat uit een koepel van 8 m breed en 4 m hoog die helemaal van ijs is gemaakt. Er is maar één kamer beschikbaar en gasten die het geluk hebben om er de nacht te kunnen doorbrengen, krijgen een slaapzak om warm te blijven en een kom soep als ontbijt. Een bad met warm water uit een plaatselijke bron en weldadige drankjes staan ook op het menu. Elders in dit ijsdorp kan je bruiloften bijwonen in de vergankelijke kerk, kaasfondue eten, je amuseren op een uit het ijs gehouwen glijbaan, een rondje hardlopen op de plaatselijke ijsbaan of lekker knus bij het vuur zitten in de bibliotheek.

4. Iglu-Dorf, Zwitserland

De groep ‘Iglu-Dorf’ baat verschillende iglodorpen uit, en elk jaar worden er nieuwe geopend. Voor het seizoen 2023-2024 zijn er vier in Zwitserland, één in Duitsland en één in Oostenrijk. De iglo in het chique dorpje Zermatt heeft een jacuzzi met uitzicht op de nabijgelegen Matterhorn, terwijl je vanuit die in Zugspitze in één blik Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ziet, vanop bijna 3.000 meter boven zeeniveau! De kamers in Zermatt variëren van de Family & Friends Iglo voor maximaal zes personen tot luxesuites met prachtige ijssculpturen, jacuzzi’s en private badkamers.

5. Arctic SnowHotel, Finland

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Scott Catterall (@the2crosses)

Het Arctic SnowHotel is één van de grootste in Scandinavië, met ongeveer 30 kamers voor in totaal 70 personen. Het eerste SnowHotel opende in december 2008 de deuren en sindsdien is er elk jaar een indrukwekkend nieuw bouwwerk uit het ijs gesculpteerd, steeds met een andere look. De muren en meubels in de kamers zijn versierd met tijdelijke werken die ijs en licht met elkaar combineren. Hoewel de temperatuur in de kamers tussen 0 en 5°C ligt, zorgen slaapzakken van topkwaliteit en rendierhuiden ook hier voor een knus, warm verblijf.