Ontdek de Citadel van Namen, een niet te missen toeristische trekpleister en een icoon van de Waalse hoofdstad!

Julie Docsterd,
23-07-2024
Deze uitzonderlijke erfgoedsite, geënt op een rotsachtig uitsteeksel, draagt nog steeds de sporen van alle periodes die het gedurende zijn 2000-jarige geschiedenis meemaakte. De residentie van de Graven van Namen in de Middeleeuwen en vervolgens een plek voor vrijetijdsbesteding, is vandaag een evenementenlocatie, met begeleide bezoeken en wandelingen.
Citadelle Namur
© Sébatsien Roberty

De ‘Citadelle Pass’ geeft je toegang tot het bezoekerscentrum Terra Nova, met rondleiding door de ondergrondse gangen en een begeleid bezoek met een toeristische trein.

Rondleiding door de ondergrondse ruimtes:

Ontdek hun geschiedenis tijdens een geleid bezoek van zo’n 1 kilometer: bouwtechnieken, gebruik, hoe soldaten destijds leefden… Met 3D-animaties, projecties en geluidseffecten.

Citadelle Namur
© Vincent Ferooz

Bezoekerscentrum Terra Nova: volg in de voormalige ‘Terra Nova’-kazerne deze zwevende muur van schermen en beelden die dienst doet als een leidraad voor het verhaal rond het leven in Namen vanaf het begin der tijden tot nu. Foto’s, panelen, maquettes en video’s in een moderne, dynamische setting.

Citadelle Namur
© Vincent Ferooz

Geleid bezoek met een toeristische trein:

Bewonder de pittoreske vestingwerken vanuit de trein en geniet van het magnifieke panoramische uitzicht op de stad en de Maasvallei.

Citadelle Namur
© CAC

citadelle.namur.be