Buckingham Palace: monstersucces!

Julie Docsterd,
16-07-2024
Voor de eerste keer deze zomer opent Buckingham Palace zijn oostelijke vleugel voor het publiek. En daarmee is ook de zaal toegankelijk die uitgeeft op het beroemde balkon waarop de Britse Koninklijke familie de menigte groet.
buckingham
© Bernd Dittrich

De klassieke zomerrondleidingen door het paleis zijn volop bezig en nieuwe vertrekken zullen vanaf 15 juli toegankelijk zijn. Dat laat de Royal Collection Trust weten, die verantwoordelijk is voor het openstellen voor het publiek van de koninklijke residenties van Charles III. Om deze unieke rondleiding te reserveren, ben je echter rijkelijk te laat: de £75 (€88) kostende tickets waren in april binnen een paar uur uitverkocht!

Exclusieve toegang tot koninklijke geschiedenis

Zo’n 6.000 mensen wisten een ticket te bemachtigen voor een bezoek aan de oostelijke vleugel van het paleis. Die werd tussen 1847 en 1849 gebouwd om de grote familie van koningin Victoria te huisvesten. Bezoekers hebben toegang tot de hoofdgang, waar schilderijen van Thomas Gainsborough en andere schilders te bewonderen zijn, en tot de kamer die uitgeeft op het beroemde balkon dat uitkijkt over de beroemde ‘Mall’, waar het publiek samen troept voor speciale gelegenheden.

Een iconisch maar niet toegankelijk balkon

Bezoekers zullen echter niet zelf kunnen zwaaien naar de menigte vanop het balkon, aangezien ze er niet op mogen. Sinds 1851 komen de vorst en de leden van de koninklijke familie hier samen voor publieke optredens. Op 15 juni nog verscheen de koninklijke familie hier voor de verjaardagsparade van Charles III.

Ingrijpende renovatie

Dit gedeelte van Buckingham Palace is nog tot eind augustus toegankelijk na meer dan vijf jaar renovatiewerkzaamheden die 369 miljoen pond (436 miljoen euro) hebben gekost. De klassieke zomerbezoeken aan het paleis zijn mogelijk tot eind september.

Nos voyages relatifs à cet article

Harry Potter Self-Drive Tour in Groot-Brittannië - Londen naar Edinburgh

Schotland

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Leef als een clanleider - Edinburgh naar Glasgow

Schotland

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Food & Whisky Tour - Glasgow naar Edinburgh

Schotland

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Zuid-Engeland & Cornwall Self-Drive Tour met autoverhuur - Londen naar Londen

Londen

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Klassieke rondreis door Schotland Self Drive - Edinburgh naar Edinburgh

Schotland

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten