Brussel: een legendarisch hotel herrijst binnenkort!

Julie Docsterd,
04-09-2024
Het beroemde Hotel Astoria, dat te vinden is in de Koningsstraat in Brussel, maakt zich op om de deuren opnieuw te openen onder de naam Corinthia Grand Hotel Astoria!

Dit historische monument, dat in 1910 de deuren opende, was een favoriete bestemming voor de groten der aarde. Het werd in recordtijd gebouwd door architect Henri Van Dievoet en er logeerden figuren als de Japanse keizer Hiro Hito en de Britse premier Winston Churchill.

Het hotel staat sinds 2000 op de lijst van beschermd erfgoed en was lange tijd gesloten voordat de Corinthia Hotels-groep de renovatie startte. De werkzaamheden zijn in 2020 gestart en hebben het gebouw in zijn vroegere glorie hersteld. De 126 kamers en suites moeten bezoekers de elegantie van de Belle-Époque laten herbeleven.

Een luxueuze ervaring met een bijhorende prijs!

Daarnaast zal het hotel ook andere diensten bieden, zoals de 1.200 vierkante meter grote Corinthia Spa, een bar en twee restaurants die worden gerund door sterrenchefs. De prijs van een overnachting is echter behoorlijk hoog: tot 10.000 euro voor de meest luxueuze suites!

De heropening van het hotel wordt door de Brusselse overheid geprezen als een aanwinst voor de stad, die 240 nieuwe jobs creëert en een historisch juweel nieuw leven inblaast. “Dit Brussel en zijn erfgoed in de spotlights,” zegt Brussels staatssecretaris voor Erfgoed Ans Persoons.

Nos locations de vacances relatives à cet article

Appartement aan Byblos / 13/0101 (c1) + park

Brussel

Appartement

Kamers

5 Personen

75.00 m2

€700 / week

7 min nachten

Appartement aan Ensor Tower II / 01.02

Brussel

Appartement

Kamers

4 Personen

0.00 m2

€728.75 / week

28 min nachten