Een primeur in Brussel: bezoeken met… een elektrische koets!

Julie Docsterd,
01-07-2024
Toeristen kunnen het Centrum van Brussel deze zomer opnieuw bezoeken met een koets! De grote nieuwigheid nu is dat die koetsen elektrisch zijn. De Stad Brussel werd donderdag de eerste Europese stad die deze manier van bezoeken voor toeristen mogelijk maakt.

Deze zomer zullen er twee of drie elektrische paardenkoetsen door de straten van Brussel rijden. De elektrische koetsen bestaan al langer, maar dit is de eerste keer dat ze voor het toerisme worden ingezet.

Vernieuwende toeristische routes

Toeristen kunnen kiezen uit verschillende routes die vertrekken van op de Grote Markt en rijden via bezienswaardigheden als de Kunstberg, Sint-Katelijne, Sint-Goriks, de Beurs, de oude stadswallen, Manneken Pis en verschillende muurschilderingen langsheen de striproute. Omdat ze niet door paarden getrokken worden, kunnen deze koetsen op nog meer plekken geraken.

Objectieven en prijzen

Met deze nieuwe dienst hoopt de hoofdstad ongeveer 15.000 toeristen per jaar te trekken. De prijs van een rit met een koets bedraagt €70. Thibault Danthine, die vroeger een bedrijf met traditionele paardenkoetsen uitbaatte, zit achter dit innovatieve project. Hij stopte in 2022 vanwege een gebrek aan bekwaam personeel en kritiek op het gebruik van paarden in de stad.