Waals-Brabant, volop avontuur

Julie Docsterd,
08-07-2024
Heeft je familie niet snel schrik? Willen je kinderen hun angsten overwinnen? Ben je op zoek naar een activiteit waarmee jij en je vrienden een dagje fun kunnen beleven? Zoek niet langer, want Waals-Brabant heeft alles om je te verrassen!
Bois des Rêves
© MTBW

Je hoeft geen honderden kilometers te reizen om activiteiten te vinden die op maat gemaakt zijn van de avonturier in elk van ons! In de provincie Waals-Brabant, pal in het centrum van het land, kan je je helemaal uitleven dankzij duizend-en-een vrijetijdsactiviteiten… of je nu specifiek op zoek bent naar activiteiten voor kinderen, volwassenen of het hele gezin.

Aqualibi
© Aqualibi

Er zijn verschillende mogelijkheden om de allerkleinsten bezig te houden. De kleine avonturiers zullen dol zijn op Bubble Soccer in Céroux-Mousty. Hier kan je voetballen en het opnemen tegen je tegenstanders in enorme doorzichtige plastic bubbels. Voor liefhebbers van waterpret blijft Aqualibi in Waver een aanrader, met een speelruimte van 700 m² speciaal voor de allerkleinsten, of nog het Nausicaa-zwembad in Waterloo. Op een boogscheut daarvandaan, in Limal, vind je dan weer het ‘Château Magique‘ met zijn kleurrijke attracties en spelletjes waar de kinderen hun hart kunnen ophalen.

Waterloo
© WBT-D.Erroyaux

De ‘jonge provincie’ biedt ook een aantal schattenjachten, georganiseerd op even bijzondere als grandioze plekken of in het hart van de natuur. Of het nu op het slagveld van Waterloo is, in landelijke dorpjes, in het prachtige park van het Château de La Hulpe, op het Château d’Hélécine of langs het water op het provinciedomein Bois des rêves, er is voor elk wat wils! En telkens doe je de speurtocht aan de hand van de ‘Totemus’-app, waarmee je spelenderwijs kan bijleren.

The VEX
© MTBW

Ook volwassenen die op zoek zijn naar sensaties zullen hun gading vinden, dankzij een bijzonder gevarieerd aanbod aan activiteiten: het indoor Laser Magic in Waterloo, het outdoor Laser Game in Louvain-la-Neuve, Paintball in Ottignies of Chaumont-Gistoux, indoor karten of bijlwerpen bij Crazyaxes in Waver of kleiduifschieten in Waterloo, … geen activiteit vinden die bij je past, dat bestaat niet in Waals-Brabant!

Aventure Parc
© Aventure Parc

Tot slot worden ook de gezinnen niet vergeten, met een groot aantal activiteiten om zowel kinderen als volwassenen te entertainen. Zo is er Disc Golf in Louvain-la-Neuve, een leuke buitensport die golf en frisbee combineert, een uitstapje naar de Yacht Club van het Lac de Genval, een dagje plezier bij BW-Events in Ottignies, een uitstap ‘in de hoogte’ tussen de bomen bij het Aventure Parc in Waver of een educatieve uitstap naar één van de vele boerderijen in Waals-Brabant.

Op zoek naar ideeën voor uitjes of leuke activiteiten dicht bij huis? Surf dan zeker naar de website van Toerisme Waals-Brabant!