Een ‘Bien-r’ escapade in het ‘R Hotel Experiences’, tussen Luik en Spa

Julie Docsterd,
17-09-2024
Het ‘R Hotel Experiences’, gelegen aan de voet van de beroemde ‘Côte de la Redoute’ in Remouchamps, is een viersterrenetablissement dat alles in huis heeft om er op adem te kunnen komen. Ontdekken we samen de mogelijkheden?
R HOTEL EXPERIENCES SA
© R HOTEL EXPERIENCES SA

De ‘wellnesservaring’ begint al wanneer je het hotel nadert. Het R hotel is gelegen in een groene omgeving, en wanneer je er aankomt voelt het meteen aan als een rustgevende bubbel vol frisse lucht. Maar toch is het hotel ook makkelijk bereikbaar en vlakbij een aantal grote steden in de buurt (minder dan 20 minuten van Luik en amper een uur van Brussel). De indruk van een ontspannend intermezzo wordt nog intenser wanneer je het panoramische terras ontdekt. Het biedt een adembenemend uitzicht over de prachtige vallei van de Amblève. De perfecte plek om te genieten van een drankje of de inventieve gerechten te proeven die geserveerd worden in Umami, het restaurant van het hotel dat geleid wordt door de ervaren handen chef-kok Alix Dumont.

r-hotel
© r-hotel

53 kamers en suites

Het hedendaagse design van de buitenkant van het hotel gaat binnenin gewoon verder. In het R hotel vind je 53 kamers en suites, allemaal comfortabel en met zorg ingericht. Nobele stoffen, parketvloeren en grote ramen met een prachtig uitzicht op de omliggende natuur zorgen voor een warme sfeer die bevorderlijk is voor ontspanning. Bovendien vind je altijd een kamer die aansluit op je wensen. Het aanbod omvat immers comfortkamers (23 m²), junior suites (34 m²) en ook familiekamers (38 m²) die wat afgescheiden zijn van de rest.

© R HOTEL EXPERIENCES SA

Wellness en/of uitstapjes

Om jezelf nog meer onder te dompelen in je ontspannende escapade, moet je niet aarzelen om de wellness van het R Hotel te ontdekken. Je vindt er een groot binnenzwembad verwarmd tot 29°C, een traditionele sauna, een hamam, een jacuzzi en infraroodlampen. Daarnaast kan je kiezen voor een reeks ‘à la carte’-behandelingen voor een ontspannend beauty- en/of wellnessmoment. Voor zijn actieve gasten heeft het R hotel ook een hypermodern ‘Performe’ gezondheidscentrum ter beschikking, met de nieuwste Technogym-apparatuur. Bovendien kan je je ook volledig laten gaan op de vlak bij het hotel gelegen beroemde Côte de La Redoute, bekend bij fietsliefhebbers, door een (elektrische!) fiets te lenen bij de receptie.

r-hotel
© r-hotel

‘R’-packs

Tot slot vermelden we ook nog dat het R Hotel Experiences verschillende verblijfsarrangementen biedt tegen zeer aantrekkelijke speciale tarieven: ‘r-êver’, ‘r-elax’, ‘r-espirer’ en ‘r-omantique’. Moeilijk om aan de verleiding te weerstaan, niet? Om meer te weten over alle services en arrangementen die dit uitzonderlijke hotel met zijn ligging tussen Luik en Spa aanbiedt, klik je hier.