Belgische kust: levens redden met één klik!

Julie Docsterd,
14-07-2024
De 1.400 kustredders hebben voortaan toegang tot een digitaal platform om hen te helpen bij hun dagdagelijkse taken. Op die manier kunnen ze verloren gelopen kinderen sneller terug verenigen met hun ouders. Dat meldt de IKWV, de intercommunale die instaat voor de bewaking en reddingsoperaties aan de kust.
beach
© Meng Hao

“De zoektocht naar vermiste kinderen en hun ouders, de coördinatie met de lokale politie, dagelijkse rapporten, eerstehulpinterventies, het onderhoud van de boten en jetski’s… al deze activiteiten maken deel uit van onze dagelijkse activiteiten,” zegt Bert Gunst, voorzitter van de IKWV. Dankzij het nieuwe digitale platform worden deze taken nu makkelijker gemaakt en gecentraliseerd.

Met dit nieuwe platform kunnen meldingen van vermiste personen, inclusief foto’s, met één klik verspreid worden naar alle reddingsposten, maar ook naar de politie en andere autoriteiten die betrokken kunnen zijn. Hierdoor hebben de redders voortaan op het strand in realtime toegang tot de meest recente informatie via hun smartphone of tablet, en ontvangen ze automatisch meldingen als een kind als vermist of gevonden wordt opgegeven.

Nos locations de vacances relatives à cet article

De Panne, appt zee 6p, Plopsaland

Belgische kust

Appartement

3 Kamers

6 Personen

70.00 m2

€400 / week

5 min nachten

Appartement te huur in Knokke Le Zoute

Belgische kust

Appartement

Kamers

6 Personen

136.00 m2

€750 / week

min nachten