Beleef een magisch weekend in Han-sur-Lesse

Julie Docsterd,
05-06-2024
De Grotten van Han, gelegen in de gemeente Han-sur-Lesse, zijn één van de populairste toeristische attracties van Wallonië. Waarom maak je niet van de gelegenheid gebruik om een weekend ter plaatse door te brengen en de regio ‘Famenne-Ardenne’ te ontdekken?
Grottes de Han
© Grottes de Han

De Grotten van Han bieden je als bezoeker de kans om een opmerkelijk goed bewaard ondergronds netwerk van kalksteengrotten te ontdekken. De grotten bevatten spectaculaire geologische formaties zoals stalactieten, stalagmieten, gordijnen en zuilen, die allemaal bijdragen aan een adembenemend ondergronds landschap. Bij de grotten hoort ook een dierenpark waar je zeldzame diersoorten zoals wolven, lynxen, beren en roofvogels kan spotten. De site biedt ook een reeks buitenactiviteiten, waaronder wandelpaden, picknickplaatsen en kinderspeelplaatsen, waardoor het de ideale bestemming is voor een dagje uit of zelfs een weekend met het hele gezin.

han
© Grottes de Han

Maar de streek rond Han-sur-Lesse is ook de ideale bestemming voor een wandeling, om zo nieuwe energie op te doen en je hoofd leeg te maken. De regio, gelegen in het hart van de Famenne-Ardenne en het UNESCO Global Geopark, biedt een waaier aan fascinerende en verrassende ontdekkingen in een grandioze natuurlijke omgeving, compleet met idyllische vergezichten. Een streek die je te voet of met de fiets kan verkennen!

han
© au lit des ours

Waar logeren?

De beste manier om deze prachtige regio te ontdekken, inclusief de fascinerende grotten, is door er een paar dagen door te brengen. En dat betekent dat je een comfortabele en goed gelegen plek moet vinden om te verblijven. Au Lit des Ours is één van de beste keuzes in de regio. Dit onlangs gerenoveerde hotel ligt op een steenworp van de beroemde grotten en biedt ruime, lichtrijke en comfortabele kamers. Maar er is meer! Het hotel heeft ook een restaurant, ‘Arthur’, dat ‘s middags en ‘s avonds typische lokale gerechten serveert, met een heerlijk driegangenmenu! Op het menu staan Arthur steak, huisgemaakte vol-au-vent, hammetje met mosterdsaus, forel meunière en halve gebraden kip.

au lit des ours
© au lit des ours

Drie packages voor de avonturiers

Om je als bezoeker de Grotten van Han en het dierenpark te laten ontdekken, stelt ‘Au Lit des Ours’ drie arrangementen voor waarbij je één of meerdere overnachtingen combineert met ontbijt en toegang tot het park. Vanaf €93,8 per persoon biedt het arrangement ‘Séjour Grottes’ je toegang tot de site van de Grotten van Han, terwijl het tweede arrangement, ‘Séjour Wildlife’ je voor een prijs vanaf €93,8 per persoon toegang geeft tot het dierenpark. Het is natuurlijk ook mogelijk om de twee te combineren, dankzij ‘Séjour Nature’ (vanaf €106,3 per persoon) dat de Passhan omvat, de sleutel die toegang biedt tot de drie belangrijkste attracties van de site (de grotten, het dierenpark en het PrehistoHan-museum).
au lit des oursau lit des ours

Ben je een lekkerbek? Dan kan je het avontuur overdag combineren met… een culinair avontuur dankzij het gastronomische arrangement, waarbij op de eerste avond een driegangendiner is inbegrepen.

Aarzel niet om voor meer info contact op te nemen met het team van hotel ‘Au Lit des Ours’ via e-mail info@aulitdesours.be of per telefoon op 084 37 72 37.