1 op de 7 reizigers heeft af te rekenen met ernstige voedselallergieën, tegen 1 op de 8 een paar maanden geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Safer Tourism Foundation, dat naar buiten gebracht werd door Traveldailynews. Vluchten, hotels, buffetten: voor mensen met allergieën kan elke maaltijd een bron van intense stress worden.
Eén op de twee mensen geeft toe meer angst te voelen bij de gedachte aan reizen met iemand met een allergie. Om de risico’s te vermijden, neemt 64% van de reizigers extra voorzorgsmaatregelen en geeft een derde van hen de voorkeur aan aanbieders met een duidelijk veiligheidsbeleid.
Georgie Palmer, journaliste en moeder van een kind met een voedselallergie, vertelt aan Geo.fr: “Als je reist, leg je je vertrouwen in de handen van anderen. Wat je dan wil, is duidelijkheid en oplettendheid.”
Gezien deze risico’s heeft de ‘Safer Tourism Foundation‘ de campagne ‘Put The Nuts Away ‘ gelanceerd voor een duidelijk beleid op het vlak van omgaan met allergieën. Het doel: transparante regels die in elke fase van de reis worden toegepast. Katherine Atkinson, directeur van de vereniging, legt uit: “ Geen noten serveren tijdens een vlucht kan een leven redden”.