Air Belgium stopt met passagiersvervoer!

cms,
20-09-2023
Vanwege toenemende concurrentie en financiële uitdagingen trekt Air Belgium zich terug uit de passagiersvervoersmarkt... Maar de luchtvaartmaatschappij gaat niet failliet!
© air belgium

De luchtvaartmaatschappij heeft besloten om te stoppen met passagiersvervoer, dat als “chronisch niet winstgevend” wordt beschouwd vanwege de intense concurrentie op de markt. De coronapandemie, de oorlog in Oekraïne, stijgende brandstofprijzen en inflatie hebben Air Belgium verzwakt. In maart heeft de luchtvaartmaatschappij niet-renderende vluchten geannuleerd en zich gericht op bestemmingen zoals Zuid-Afrika en Mauritius.

Air Belgium zal zich nu concentreren op vracht- en ACMI (het verhuren van vliegtuigen aan andere luchtvaartmaatschappijen), twee segmenten met meer groeiperspectieven. Om haar schulden te beheren en zich te herorganiseren, heeft de maatschappij een gerechtelijke herstructureringsprocedure ingevoerd. Medewerkers die betrokken zijn bij passagiersvervoer blijven actief en zullen geleidelijk worden herplaatst in andere activiteiten binnen de maatschappij.

Informatie voor klanten

Vluchten die gepland zijn vóór 3 oktober zullen doorgaan. Vluchten na deze datum zullen ze geannuleerd en terugbetaald worden.