De 7 verrassende Belgische trends voor het einde van het jaar!

Julie Docsterd,
16-09-2024
Van een truffeljacht in de Provence tot sterrenkijken in Alentejo. Ontdek de bestemmingen voor de herfst- en winterperiode van 2024 - 2025.

1. Frankrijk blijft een toonaangevende bestemming

Het is lekker dichtbij en het is buitengewoon rijk aan landschappen en erfgoed. Daarom blijft Frankrijk de Belgen aantrekken. De Provence en de Vendée behoren tot de populairste bestemmingen voor unieke ervaringen zoals deelnemen aan een truffeloogst of de start van de Vendée-Globe bijwonen!

Provence
© Fabien

2. Sterrenwacht

Sterrenkijken is een topactiviteit in wording die je het best uitoefent ver weg van de stadslichten. Belgen zijn gepassioneerd door de nachtelijke hemel. Of het nu aan het planetarium van Koksijde is of onder de heldere hemel van Zuid-Tirol.

stars in the sky
© Robson Hatsukami Morgan

3. Ongerepte natuur ontdekken

Het noorden wint aan populariteit en niet alleen in de zomer om de hitte te ontvluchten! Veel Belgen willen van dichtbij getuige zijn van natuurspektakels zoals het noorderlicht of de zonsverduistering van 2026. Bestemmingen zoals Noorwegen, Zweden en IJsland worden steeds populairder!

nothern lightsLightscape

Italy
© Lukas Krasa

5.  Out of the box bestemmingen

De drukte vermijden is een prioriteit aan het worden. Ethiopië of Oezbekistan zijn bestemmingen die een totale onderdompeling bieden ver van de gebruikelijke toeristische circuits.

Ouzbekistan
© AXP Photography

6.  Nieuwe wintersporttrends

Een week skiën en alleen maar skiën? Deze klassieke wintersportactiviteit moet meer en meer wijken voor combinaties zoals ‘Ski & city’ of ‘Ski and hike”. De schaarste aan sneeuw zet reizigers ertoe om zich heruit te vinden!

Ski
© Alessio Soggetti

7.  Een fijn hotel!

Goed nieuws voor alle reizigers: de vliegtuig- en hotelprijzen stabiliseren zich na de stijgingen in het postcoronatijdperk. Dit is hét moment om een vakantie te plannen! Veel Belgen geven trouwens de voorkeur aan een kort verblijf in een luxueus pand dan aan een lang trip in een etablissement in een lagere klasse …

Luxury hotel
© Roberto Nickson

Bron: Glenaki/Vacancesweb