54 Jonge Talenten aan het fornuis: Vlaamse gastronomie in de spotlight in 2023

Julie Docsterd,
14-02-2023
Op 6 februari werden 54 jonge, veelbelovende chefs van het noorden voorgesteld in Genk. Zij staan klaar om Vlaanderen in België en in het buitenland te vertegenwoordigen in 2023.
© Sebastian Coman Photography

“Jong Keukengeweld”, gastronomisch festival voor lekkerbekken van 18 tot 30 jaar

Tijdens de 12de editie van “Jong Keukengeweld” van 13 februari tot 1 maart zullen lekkerbekken kunnen genieten van de culinaire creaties van deze veelbelovende talenten. Ambitieuze chefs jonger dan 36 jaar konden zich tot half oktober inschrijven. Een jury van experten heeft hen anoniem bezocht om hun culinaire competenties te beoordelen. Uiteindelijk werden er 54 geselecteerd.

Het doel van “Jong Keukengeweld”?

Proeven van de lokale gastronomie, regionale producten valoriseren en smaak stimuleren, dat is het doel volgens Vlaams minster van toerisme Zuhal Demir. “Jongeren die koken voor jongeren om hen een verfijnde keuken te laten ontdekken tegen een voordelige prijs”, zei CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe. “We willen opnieuw de harten van jongeren veroveren en hen laten vallen voor de Vlaamse gastronomie.

De jonge culinaire garde van 2023 zal samenkomen om samen te koken tijdens internationale culinaire excursies.