Onze 5 tips om dit najaar te genieten van de Belgische kust!

Julie Docsterd,
01-10-2024
Plant u een kort verblijf aan de Belgische kust? Dit zijn onze vijf gouden tips!
Westtoer
© Westtoer

1. Smaken om te ontdekken!

Van 15 september tot 15 oktober eert het evenement “Zee van Smaak” seizoensgebonden vissen, zoals schol, tongschar en garnalen. Meer dan 80 restaurants doen mee door heerlijke gerechten aan te bieden op basis van deze verse producten. Reserveer een tafel en geniet!

Westtoer
© Westtoer

2. Ontdek de natuurreservaten

Het achterland aan de kust is prachtig in de herfst en winter. Bezoek plaatsen als het Zwin of het natuurgebied de Westhoek in De Panne om even uit te waaien. Mis ook Raversyde bij Oostende niet, waar je in een natuurlijke omgeving de geschiedenis van de Atlantikwall kunt ontdekken.

Westtoer
© Westtoer

3. Probeer watersporten

Op zoek naar sensaties? De herfst is ideaal om watersporten uit te proberen, zoals surfen, windsurfen, SUP of strandzeilen. Strandclubs blijven open tot eind oktober. Met een goede wetsuit heb je het niet eens koud

4. Wandelen of fietsen

De rustige stranden zijn perfect voor verkwikkende wandelingen. Vraag de Dienst voor Toerisme naar begeleide wandelingen. Ons advies? Huur een fiets om de badplaatsen te verkennen. En waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om de kunstwerken van de Triënnale Beaufort te bewonderen, die tot 3 november te zien zijn?

Westtoer
© Westtoer

5. Minder drukke hotels en restaurants!

Het is het perfecte seizoen om te genieten van de gemoedelijke sfeer van de Belgische kust zonder de zomerse drukte. Veel gastvrije accommodaties wachten op u voor een ontspannen verblijf.