5 must-sees in Amsterdam

Julie Docsterd,
14-09-2024
De hoofdstad van Nederland heeft alles: grachten, architecturale parels en een bruisende culturele scène ... De mogelijkheden zijn enorm in Amsterdam, maar laten we eens kijken naar de toppers om te zien tijdens een kort verblijf!
Amsterdam
© Leif Niemczik

Ontdek de Wallen

De Wallen worden vaak herleid tot de prostituees en hun met neon verlichte vitrines … In werkelijkheid heeft deze wijk veel meer te bieden! De meeste gebouwen in de wijk zijn prachtig en hebben een historische waarde.

Amsterdam
© Ferenc Horvath

De wijk herbergt ook de Oude Kerk, een bijzonder oude kerk daterend van 1306, en het museum Ons’ Lieve Heer op Solder, een voormalige ondergrondse katholieke kerk verstopt in een zolder.

Bezoek het Rijksmuseum

Amsterdam
© Stale Grut

De naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar het Rijksmuseum is het belangrijkste kunstmuseum van Nederland. Het telt meer dan 200 tentoonstellingszalen, waarin de werken van Vlaamse schilders zoals Rembrandt en Vermeer hun plaats hebben gevonden. Andere belangrijke werken zijn onder andere Aziatische kunstobjecten.

Amsterdam
© Wil Van Wingerden

Spring ook even binnen in de Cuypersbibliotheek, de oudste bibliotheek van het land, die je vanaf een balkon kan bewonderen.

Maak een rondvaart door de grachten

Amsterdam
© Kelly Sikkema

Dat Amsterdam een stad is van grachten is geen mythe. De stad bevindt zich letterlijk onder de zeespiegel en bij de bouw ervan werd hiermee rekening gehouden … Rondvaarten zoals die met het team Bonjour Amsterdam verlopen aan een gezapig tempo. Terwijl je de gebouwen en bruggen bewondert, neemt de gids de tijd om anekdotes aan elkaar te rijgen in een vriendelijke en ontspannen sfeer.

Ontdek het huis van Anne Frank

Het verhaal is zo verschrikkelijk dat het enige moeite zal kosten om jezelf te motiveren het huis van Anne Frank te bezoeken tijdens een citytrip naar Amsterdam … Toch is deze site een must-see om de om de horror en tragedie te begrijpen waarmee de Joodse gemeenschap in die donkere jaren geconfronteerd werd. Het betreden van de verborgen kamer achter de bibliotheek is bijvoorbeeld een ijzingwekkende ervaring.

anne frank
© Kelly Sikkema

Bezoek het Van Gogh Museum

We zeiden het al: Amsterdam is een echte cultuurstad … Naast het Rijksmuseum is het museum gewijd aan Vincent Van Gogh een verplicht nummertje voor elke bezoeker. Met meer dan 200 schilderijen – waaronder De slaapkamer en Zonnebloemen – 500 tekeningen en honderden briefwisselingen, is het museum oneindig rijk.

Amsterdam
© Alina Grubnyak