3 redenen om Corsica te bezoeken in de herfst

Julie Docsterd,
23-09-2024
Het hele jaar door, om het even welk seizoen, is een bezoek aan Corsica een unieke gebeurtenis. De mengelmoes van adembenemende landschappen, rijke culturele tradities en gastronomische lekkernijen zorgt ervoor dat het eiland twaalf maanden aan een stuk een bestemming is waar je niet omheen kan. Ook in de herfst.
Corsica
© Ferenc Horvath

Ben je deze herfst op zoek naar een totaal andere omgeving? Dan zou Corsica wel eens de ideale plek kunnen zijn om even uit te blazen voor de intrede van de winter. Hier zijn drie goede redenen om dit seizoen voluit te kiezen voor l’Île de Beauté.

Corsica
© Ivan Ragozin

Aangenaam klimaat en dalende bezoekersaantallen

Zacht en aangenaam weer met temperaturen die overdag schommelen tussen 20 en 25° graden. Zo kan je de weersomstandigheden tijdens de herfstmaanden op Corsica het best omschrijven. Ideaal weer om een bezoek in te plannen zonder het risico te lopen op een zonnesteek! Daarnaast is het aantal toeristen zodanig gedaald dat je bijna ongestoord en op een serene manier stranden, wandelpaden en belangrijke toeristische trekpleisters kan verkennen.

Sublieme landschappen

De eerste weken van het najaar worden gekenmerkt door prachtige kleurveranderingen, vooral in de bossen en bergen. Kastanjebomen, wijngaarden en loofbossen nemen gouden en rode tinten aan en doen spectaculaire panoramische uitzichten verrijzen. Wandelpaden, zoals de Mare e Mare en Mare e Monti, worden toegankelijker en leuker om door te kuieren. Tot slot zijn de rivieren en watervallen ook indrukwekkender dankzij de herfstregens!

Corsica
© Christian Lendl

Gastronomie en lokale tradities

De herfst is ook een geweldige periode om de gastronomie van het eiland te ontdekken. Het is namelijk het oogstseizoen van druiven en kastanjes, de twee paradepaardjes van Corsica. Bovendien vinden er dan authentieke volksfeesten en kermissen plaats op het eiland, zoals de Foire de la Châtaigne in Bocognano. Het is zo’n typisch feest waar je je onderdompelt in de Corsicaanse cultuur, lokale tradities aanschouwt, regionale specialiteiten proeft en de locals ontmoet!

Meer weten

 

Nos voyages relatifs à cet article

Nos locations de vacances relatives à cet article

Villa te huur in Bonifacio

Corsica

Huis/Villa

Kamers

10 Personen

170.00 m2

€ / week

5 min nachten

Vakantievilla aan zee in TIZZANO

Corsica

Huis/Villa

Kamers

6 Personen

95.00 m2

€1050 / week

4 min nachten

Self Drive Tour Lights of Haute Corse - Van Bastia naar Bastia

Corsica

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Self Drive Lights Zuid-Corsica - Van Ajaccio naar Ajaccio

Corsica

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Autorondreis charmes en karakters van Corsica - Van Bastia tot Bastia

Corsica

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Corsicaanse Discovery Self Drive Tour - Van Bastia naar Bastia

Corsica

Autotour

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Marinca & Spa 5* - Geen transfer

Corsica

Verblijf

Vertrek van

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten